Qui ha dit que Junts és un partit d’obediència russa?

Nombrosos usuaris de la xarxa social X. Responien així l’afirmació de Carles Puigdemont, candidat d’aquest partit a la presidència de la Generalitat en les eleccions del passat 12 de maig, que “estem en condicions de construir un govern sòlid d’obediència catalana”. Afirmen que Junts té una obediència russa que ha desprestigiat la seva proposta política.

Aquests usuaris fan referència a les reunions de Puigdemont amb emissaris russos al Palau de la Generalitat poques hores abans que declarés la independència de Catalunya l’octubre del 2017 i les gestions de Josep Lluís Alay, el cap de la seva oficina, a Moscou per aconseguir suport al procés independentista, l’any 2020.

Puigdemont ha donat a entendre que ha iniciat contactes per aconseguir aquest govern “d’obediència catalana” del qual parla. A X ha circulat aquests darrers dies una enquesta que demanava amb qui creuen els usuaris que està mantenint aquests contactes. L’enquesta oferia quatre opcions: Amb els socialistes / Amb ERC / Amb la CUP / Amb els russos. Van visitar-la més de 3.000 persones, 436 de les quals van triar una resposta. La més votada va ser la dels contactes de Puigdemont amb Rússia, que va obtenir un 73,4% de les respostes favorables. La següent opció més votada va ser la dels socialistes (18,6%). Un 5,7% dels que van participar a l’enquesta creuen que Puigdemont ha establert contactes amb ERC i només un 2,3% que ho ha fet amb la CUP.

(Visited 479 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari