Els consells d’empreses de l’Ibex 35 arriben per primer cop al 40% de dones

La CMNV diu que falta nomenar 64 conselleres més perquè arribin a l'objectiu les empreses que encara no el compleixen

Imatge de la Borsa de Madrid - Foto: Benjamín Núñez González, Wikimedia Commons

La presència de directives al consell d’administració de les empreses de l’Ibex 35 va arribar per primer cop al 40% el 2023, segons dades basades en els informes anuals de govern corporatiu de les societats que ha publicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dijous.

En el conjunt d’empreses cotitzades, el percentatge de dones amb seients al màxim òrgan de govern empresarial va ser menor, del 34,5%, després de registrar un increment de 2,6 punts en relació al 2022 (31,87%). Amb tot, la presència va continuar sent més reduïda en els llocs d’alta direcció, on es va assolir el 23,07%, i encara més en el cas de les conselleres executives (8,9%).

Si bé les empreses de l’Ibex tenen més percentatge de dones en llocs d’alta direcció (24,7%) que la mitjana, la diferència és negativa en el cas de les conselleres executives. De les 35 empreses amb més cotització, només quatre tenen com a màxim executiu una dona (7,14%). Es considera alta direcció aquells llocs que depenguin directament del consell o del primer executiu de la companyia i, en tot cas, l’auditori intern, recull l’ACN.

En general, 42 de les 117 societats cotitzades van arribar a l’objectiu del 40%, fet que suposa un 27% més que el 2022, segons les dades del supervisor espanyol dels mercats. La CNMV assegura que caldria nomenar 64 conselleres més perquè les 75 empreses que encara no compleixen l’objectiu arribessin al 40% marcat el 2020 pel codi de bon govern. Aquest objectiu esdevindrà un imperatiu legal quan entri en vigor la llei de paritat estatal.

“La CNMV considera que l’evolució és positiva, encara que les companyies cotitzades han de continuar els seus esforços i accelerar la incorporació de dones als llocs de més responsabilitat per complir amb les recomanacions i preparar-se per al projecte de llei”, ha valorat el supervisor en un comunicat.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari