El consell de ministres del govern d’Espanya aprova aquest dimarts l’increment del salari mínim interprofessional (SMI) fins als 1.000 euros, acordat el passat 9 de febrer per la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i els sindicats CCOO i UGT.
La mesura, pactada sense comptar amb la patronal, tindrà efectes retroactius, des de l’1 gener d’enguany, i representa un pas més en l’increment de l’SMI per part de l’executiu de Pedro Sánchez, que l’ha fet créixer gairebé un 36% des del 2019. Amb el darrer increment, de 35 euros mensuals més que els 965 fixats fins ara, els treballadors cobraran uns 33,33 euros bruts al dia.
A banda d’aprovar el decret que regula el nou SMI, el consell de ministres dona aquest dimarts el seu vistiplau a l’avantprojecte de llei del fons públic de pensions, promogut per l’Estat, però gestionat pel sector privat, i al qual podran adscriure’s empreses i autònoms.
L’objectiu del govern amb aquesta iniciativa, que atorga deduccions fiscals més grans a les rendes mitjanes i baixes, és facilitar que els treballadors de sectors amb salaris baixos puguin estalviar.