El PSOE es mostra optimista amb “discreció” davant la possibilitat d’un acord imminent per renovar el CGPJ

L'Associació Professional de la Magistratura creu que la renovació és "urgent i inajornable"

El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López (PSOE)

El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha afirmat aquest dimarts que el to de les converses entre el PSOE i el PP per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) està essent “cordial, correcte i positiu”. López s’ha mostrat optimista, però ha optat per la “discreció” respecte a l’acord. Ha apuntat que un cop assolit caldrà informar-ne al comissari de Justícia europeu, Didier Reynders, que és qui ha tutelat l’entesa entre socialistes i populars en els últims mesos.

Segons López, després de cinc anys, el PP ja no té “excuses” per tancar un acord que també podrà incloure la renovació d’altres òrgans com el Banc d’Espanya. La negociació està ara en mans del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el vicesecretari d’Institucional del PP, Esteban González Pons.

Tot plegat a cinc dies que expiri l’ultimàtum que va posar el president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, per pactar aquesta renovació abans que les formacions del govern espanyol impulsin mesures al Congrés dels Diputats per modificar la Llei del Poder Judicial i forçar la renovació.

Paral·lelament, l’Associació Professional de la Magistratura (APM) ha emès un comunicat on dona suport a la declaració institucional de la Sala de Govern del Tribunal Suprem en favor d’un acord per renovar el CGPJ. Segons l’APM, la renovació és “urgent i inajornable” perquè la situació actual està causant un perjudici per al funcionament normal de l’Administració de Justícia.

(Visited 14 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari