El Govern d’Espanya enviarà 112.000 cartes per recordar a les empreses els riscos de treballar amb altes temperatures

El 2023 es va posar en marxa un decret per protegir als treballadors de les onades de calor

Treballadors de la construcció a Barcelona - Foto: ACN, Aina Martí

El Govern d’Espanya enviarà 112.000 cartes avisant a les empreses dels riscos de treballar en temperatures elevades durant l’estiu. Segons ha informat el Ministeri de Treball i recull l’ACN aquest divendres, a banda de l’acció de vigilància i control de la inspecció laboral, es duran a terme també accions d’assistència tècnica per garantir la seguretat de les plantilles duran les onades de calor.

La iniciativa arriba després que, el 2023, s’aprovés un reial decret que establia per primera vegada les obligacions de les empreses per millorar la protecció dels seus treballadors i treballadores de cara a la “nova realitat climàtica”.

“La vida de cap persona ha de perillar en el desenvolupament de la seva feina”, ha manifestat l’executiu durant la presentació del Pla Especial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) per protegir els treballadors i les treballadores dels riscos davant l’exposició a les altes temperatures de l’època estival.

El Govern de Pedro Sánchez ha recordat que el 2023 es van realitzar un total de 9.255 actuacions, amb 241 infraccions i 3.463 requeriments, afegeix la mateixa informació.

El decret que fixa les obligacions legals per a les empreses davant de la calor inclou una norma específica per a treballs a l’exterior, que indica que s’han de prendre mesures adequades per a la protecció de les persones treballadores davant de qualsevol risc relacionat amb fenòmens meteorològics adversos, incloent-hi temperatures extremes. Així, es preveu la prohibició de desenvolupar determinades tasques durant les hores del dia en què concorrin fenòmens meteorològics adversos com la calor extrema.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari