L’Audiència Nacional obliga Pedraz tancar la investigació a càrrecs de CDC per donacions en el cas del 3%

La Sala Penal accepta un recurs de Felip Puig i descarta allargar 6 mesos la instrucció

Felip Puig
Felip Puig

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha anul·lat la pròrroga de sis mesos que el jutge instructor del cas del 3%, Santiago Pedraz, havia establert per poder continuar investigant diversos càrrecs de l’extinta Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per donacions amb la suposada finalitat de finançar il·lícitament la formació nacionalista.

Els jutges han acceptat el recurs que havia presentat per l’exconseller i exdirigent de CDC Felip Puig, i han establert el 8 de març com la data en què va acabar la instrucció. La sala recorda a Pedraz que, segons la Llei d’Enjudiciament Criminal, les instruccions no es poden “perpetuar o allargar durant anys”.

Es tracta d’un nou gir en aquesta causa, que fa anys que s’investiga a l’Audiència Nacional i que Pedraz va intentar arxivar el juny del 2023 per manca de proves, però que la mateixa Sala Penal li va ordenar reobrir a instàncies de la Fiscalia. Pedraz pretenia ampliar sis mesos la instrucció, des del 8 de març al 8 de setembre del 2024, per poder practicar noves diligències i demanar moviments bancaris dels investigats.

La sala, d’altra banda, ha evitat pronunciar-se sobre la petició d’arxivament de la causa formulada per la defensa de Felip Puig. L’escrit argumentava que l’actuació de l’exconseller no és constitutiva de delicte, i la Sala ha respost que ha de plantejar aquesta demanda al jutge d’instrucció, recull l’ACN.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari